Nieuwe ontwikkelingen: beeldherkenning

Bij brainbay zoeken we continu nieuwe technieken om relevante tools en data voor u beschikbaar te maken. Op dit moment onderzoeken we de haalbaarheid van toepassingen van beeldherkenning.

Een bekend spreekwoord vertelt ons dat beeld meer zegt dan duizend woorden. Met een database vol beeldmateriaal, hebben we een schat aan onontgonnen informatie. Voorbeelden van eventuele toepassingen zijn:

  • Herkennen van kwaliteit van de keuken en badkamer voor het waarderen van een woning
  • Het presenteren en vergelijken van woningen aan de hand van de afgebeelde ruimte
  • Prefillen van gegevens bij het aanmelden van een object aan de hand van foto’s
  • Herkennen van woonstijlen om meer inzicht te krijgen in veranderende woonwensen en voorkeuren van consumenten

Probeer het zelf

Een bètaversie van het beeldherkenningsmodel staat op https://labs.brainbay.nl onder de naam Vision. De huidige versie van het model is gespecialiseerd in badkamers. Na het uploaden van een afbeelding, laat het model de kwaliteit en staat van onderhoud van de badkamer zien. Ook worden objecten herkend en getoond. De volgende stappen zijn het maken van eenzelfde model voor keukens, tuinen en het herkennen van woonstijlen.

Probeer het nu zelf op https://labs.brainbay.nl en kies voor VisionUpload een afbeelding van een badkamer of een andere woonruimte. De afbeeldingen dienen het bestandstype .png of .jpg en voldoende pixels te hebben. Neem bij vragen contact op via support@brainbay.nl.