Nieuwe ontwikkelingen: beeldherkenning

Bij brainbay zoeken we continu nieuwe technieken om relevante tools en data beschikbaar te maken voor de vastgoedmarkt. Een van die nieuwe technieken is brainbay Vision, een tool die is ontwikkeld om de toepassing van beeldherkenning voor woonruimtes te onderzoeken.

Een database vol beeldmateriaal is een schat aan onontgonnen informatie. Door middel van kunstmatige intelligentie onderzoeken we met brainbay Vision de toepassingen van beeldherkenning voor de vastgoedmarkt. Zo kan bijvoorbeeld in de toekomst de kwaliteit van een keuken of badkamer automatisch gewaardeerd worden. Op basis van deze waardering kunnen woningen gemakkelijker en beter vergeleken worden.

Probeer het zelf

Een bètaversie van het beeldherkenningsmodel staat op brainbay Labs onder de naam Vision, deze huidige versie van het model is gespecialiseerd in badkamers. Na het uploaden van een afbeelding, laat het model de kwaliteit en staat van onderhoud van de badkamer zien. Ook worden badkamerobjecten herkend en getoond. Het model wordt de komende tijd verder ontwikkeld om ook beeldherkenning mogelijk te maken bij keuken en tuinen. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat het model woonstijlen gaat ontdekken.

Probeer de beeldherkenningstool nu op brainbay Labs en kies voor VisionUpload een afbeelding van een badkamer. De afbeeldingen dienen het bestandstype .png of .jpg en voldoende pixels te hebben. Neem bij vragen contact op via support@brainbay.nl.