Nu ook nieuwbouw in de applicatie Wonen Concurrentiegegevens

Wonen Concurrentiegegevens stelt u in staat uw kantoor te vergelijken met de andere makelaarskantoren in uw werkgebied. Om dit ook voor nieuwbouw mogelijk te maken, heeft brainbay de tool uitgebreid.

Nieuwbouwprojecten staan regelmatig te koop bij twee of meer makelaars. Om aanmeldingen, aanbod en transacties toe te wijzen aan de juiste makelaar, gebruiken we de Tiara-velden Medeaanmelder en Afmeldend Kantoor.

Aanmeldingen en actueel aanbod

Wanneer een nieuwbouwproject wordt aangemeld met een of meer Medeaanmelders, dan worden de aanmeldingen en het actueel aanbod evenredig verdeeld over de hoofdaanmelder en de medeaanmelder(s).

Transacties

Bij transacties is het uitgangspunt dat de transactie wordt toegewezen aan de makelaar die volgens Tiara de woning heeft verkocht of verhuurd. Dit is meestal de makelaar die de woning ook heeft aangemeld (de hoofdaanmelder). Indien het veld Afmeldend Kantoor is ingevuld, wordt de verkoop of verhuur toegewezen aan het afmeldend kantoor. De andere makelaar krijgt de transactie toegewezen onder Transacties als medeaanmelder, een status die u kunt selecteren in het rapport. Zo krijgen alle betrokken makelaars een vermelding in Wonen Concurrentiegegevens.

Sneller schakelen

In de tool kunt u nu via oranje keuzeknoppen snel switchen van bestaande bouw naar nieuwbouw en van koop naar huur. Wilt u de cijfers van nieuwbouw en bestaande bouw opgeteld? Ook dat is nu mogelijk. Dit doet u door in de oranje keuzeknop de selectie uit te zetten. Ook makelaars die alleen actief zijn in de bestaande bouw nodigen wij uit de applicatie weer eens te raadplegen!