Vastgoeddata

vastgoeddata, vastgoeddatabase

Brainbay ontwikkelt en beheert de vastgoeddata van NVM. Deze data wordt verder verrijkt en dat maakt brainbay beheerder van de grootste en meest volledige vastgoed­database van Nederland.

Data is een belangrijke asset voor de NVM, maar het is alleen wat waard als je informatie uit die data kunt halen. Anders blijven het losse gegevens en nulletjes en eentjes. Met al deze vastgoeddata ontwikkelen we nieuwe inzichten, producten en diensten voor NVM-makelaars. Zo lopen NVM-makelaars voorop en kunnen ze hun klanten beter helpen.

Onder de juiste voorwaarden kunnen externe partijen aansluiten op de database om nieuwe producten exclusief voor NVM-leden te ontwikkelen.

MIDAS en Tiara

Makelaars verzamelen al jaren data die wordt opgeslagen in de grootste en meest actuele vastgoeddatabase van Nederland: MIDAS. MIDAS wordt gevoed door het centrale uitwisselingssysteem van objectgegevens: Tiara. Kantoorautomatiseerders zijn gecertificeerd om uit te wisselen met Tiara. Via Tiara worden objecten (bijvoorbeeld te koop staande huizen) gestuurd naar allerlei partijen, waaronder funda en makelaarswebsites. Brainbay beheert zowel uitwisselingssysteem Tiara als de vastgoeddatabase MIDAS.

Confidental Infomation